Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008 07:02

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα επτά εβδομάδων υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών και των μεταλλουργιών, καθώς εικάζεται ότι οι ζημίες στην αγορά πιστώσεων θα αυξηθούν, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,8% φθάνοντας στις 136,39 μονάδες στη 1:11 μ.μ. στο Τόκυο, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιανουαρίου. Ο δείκτης βρίσκεται περίπου 21% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ της 1ης Νοεμβρίου, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εισέλθει σε ύφεση εν μέσω των ζημιών που σχετίζονται με τα ενυπόθηκα δάνεια της χώρας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix υποχωρούσε 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε απώλειες 1,3%. Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας. Ράλι έκανε ο δείκτης στη Μαλαισία μετά τη μεγαλύτερη υποχώρηση που σημείωσε μέσα σε μια δεκαετία.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index έκλεισε με απώλειες 0,6%, μετά την υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών.

Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον MSCI Asia Pacific Ιndex κινήθηκαν σήμερα πτωτικά. Περίπου τρεις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε δύο που σημείωναν κέρδη. Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε 0,6%, ενώ φέτος έχει υποχωρήσει 19%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, καθώς οι τράπεζες παγκοσμίως εμφάνισαν ζημίες μεγαλύτερες των 180 εκατ. δολαρίων.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του νικελίου, σημείωσε χθες απώλειες 2,8%, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 21 Ιανουαρίου.

Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 υποχωρούσε 1,1%, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Αυγούστου. Οι τιμές καταναλωτή στη χώρα σημείωσαν άνοδο 8,7% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε 11 χρόνια, μετά την άνοδο των τιμών τροφίμων και της ενεργείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα