Γ. Αλογοσκούφης: Διεθνές πρόβλημα ο πληθωρισμός

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008 15:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες αναφορικά με την εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα από την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ένα πρόβλημα διεθνούς πληθωρισμού, το οποίο προκαλείται κυρίως από τις μεγάλες ανατιμήσεις που γίνονται στο πετρέλαιο και στις πρώτες ύλες, καθώς και στις τιμές των τροφίμων. Και αυτό βεβαίως έχει επηρεάσει και την Ελλάδα, αλλά και όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

«Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει στο Συμβούλιο ECOFIN και στα συμπεράσματα που είναι υπό διαμόρφωση τώρα για τη Σύνοδο Κορυφής προκύπτει ότι ο δρόμος για την Ευρώπη είναι να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να γίνει η ευρωπαϊκή οικονομία ακόμη πιο ανταγωνιστική και, βεβαίως, να φροντίσουμε όλοι στην Ευρώπη - και οι κοινωνικοί εταίροι και οι κυβερνήσεις- ώστε το πρόβλημα του πληθωρισμού να μην εξελιχθεί σε μόνιμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα