Νομικά προβλήματα στο ν/σ διαπιστώνουν οι επιστημονικοί φορείς

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008 16:31

Νομικά προβλήματα στο σχέδιο νόμου για την ενοποίηση των Ταμείων διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για να μην περάσει.

Πάσχει νομικά το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη συνταγματικότητά του, τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος μιλώντας στους δημοσιογράφους ως εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων, τα ταμεία των οποίων προβλέπεται να ενοποιηθούν στο ασφαλιστικό ν/σ.

Ειδικότερα, όπως είπε, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση εγκύρων νομικών, «το σχέδιο νόμου παρουσιάζει συνταγματικά προβλήματα, νομικές ατέλειες και αντιφάσεις ως προς το είδος των ενοποιουμένων ταμείων, την αυτοτέλειά τους (την οποία καταργεί) την περιουσία και τη διαχείρισή της (από την οποία αποξενώνονται οι ασφαλισμένοι), ενώ οι προβλέψεις του δεν βασίζονται σε αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν τη σύνταξή του».

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιστημονικοί φορείς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί για αύριο και μεθαύριο, με προσυγκέντρωση αύριο στα Προπύλαια στις 11 π.μ. και πορεία ως τη Βουλή.

Επίσης, συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 19 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα