Λευκός Οίκος: Ανησυχία για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008 18:35

Μεγάλη ανησυχία για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, που πλέον προσεγγίζει τα 110 δολ. το βαρέλι, εκφράζει ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο παράλληλα για «πρόβλημα, το οποίο δεν λύνεται από τη μία ημέρα στην άλλη».

«Η τιμή του πετρελαίου, άρα και της βενζίνης, είναι πολύ υψηλή και γνωρίζουμε ότι αυτό επηρεάζει τον Αμερικανό καταναλωτή αλλά και πολλές οικονομικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανησυχούμε λοιπόν πολύ» δήλωσε από το προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One» η εκπρόσωπος του Τζορτζ Μπους Ντέϊνα Περίνο.

Πρόσθεσε δε πως δεν πρόκειται για πρόβλημα που μπορεί να βρει τη λύση του από την μία ημέρα στην άλλη, «υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά και άλλα που δεν μπορούμε» επισήμανε, αναφερόμενη προφανώς στην πρόσφατη «διπλή» άρνηση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του, κατά προτροπή του Αμερικανού προέδρου.

«Εξάλλου πιστεύω ότι δεν είναι συνετό ο πρόεδρος να καλλιεργήσει στην αμερικανική κοινή γνώμη φρούδες ελπίδες, ότι θα έχει στη διαθεσή της φθηνό πετρέλαιο και βενζίνη» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα