Υπερδιπλάσια κέρδη για τη Lufthansa το 2007

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 10:40

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε η Deutsche Lufthansa την περασμένη χρονιά, εν μέρει χάρη στην εξαγορά της Swiss International Air Lines και την πώληση του μεριδίου της στην ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης, τα κέρδη της αναρριχήθηκαν το 2007 σε 1,66 δισ. ευρώ, από 803 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία τον περασμένο μήνα.

Τα λειτουργικά κέρδη της διαμορφώθηκαν το 2007 στο 1,38 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της έφτασαν στα 22,4 δισ. ευρώ.

Για το 2008, ο γερμανικός αερομεταφορέας αναμένει αύξηση των πωλήσεων και της λειτουργικής του κερδοφορίας, λόγω των πρόσθετων πτήσεων και διαδρομών που έχει ξεκινήσει.

Παράλληλα, προβλέπει «περαιτέρω έσοδα και βελτιώσεις στην κερδοφορία» την επόμενη χρονιά, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να αντισταθμίσει τις αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών καυσίμων.

Η εταιρεία προσφέρει φέτος στους πελάτες της μεγαλύτερο αριθμό θέσεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ανταγωνιστεί την Air France – KLM στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Επιπλέον, έχει μειώσει τις τιμές της για τις πτήσεις κοντινών και μέσων αποστάσεων έως και στα 99 ευρώ, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικότερη έναντι οικονομικότερων εταιρειών, όπως η Air Berlin.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα