Από 17/3 η καταβολή του επιδόματος του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 15:42

Στις 17/3 αρχίζει η χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος 2007 στους δικαιούχους ναυτικούς από τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ).

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης υπέγραψε απόφαση με την οποία αυξάνονται οι συντελεστές του νέου επιδόματος ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών τους ως εξής:

Με ένα (1) παιδί σε 1,54 ΕΥΡΩ ανά ημέρα θαλάσσιας υπηρεσίας, με δύο (2) παιδιά σε 3,71 ΕΥΡΩ, με τρία (3) παιδιά σε 6,86 ΕΥΡΩ, με τέσσερα (4) παιδιά σε 10,91 ΕΥΡΩ, με πέντε (5) παιδιά σε 16,97 ΕΥΡΩ, με έξι (6) παιδιά σε 22,21 ΕΥΡΩ, και με 7 παιδιά και άνω σε 30,54 ΕΥΡΩ.

Τα ανωτέρω ποσά πολλαπλασιάζονται αντίστοιχα με τις ημέρες ασφάλισης που είχε κατά το 2007 ο δικαιούχος ναυτικός.

Ο ΕΛΟΕΝ υπενθυμίζει στους δικαιούχους που έχουν ήδη καταθέσει τα δικαιολογητικά τους, ότι μετά τις 17 Μαρτίου θα βρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή θα λάβουν με ταχυδρομικές επιταγές το ποσό του οικογενειακού τους επιδόματος.

Οι υπόλοιποι, που έχουν λάβει τα έντυπα των αιτήσεων και είναι έτοιμοι, θα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. (Φίλωνος 97-99, Πειραιάς) από την 17η Μαρτίου, με βάση την ημερομηνία και την ώρα που αναφέρεται στο πάνω δεξιό μέρος της αίτησής τους.

Το οικογενειακό τους επίδομα θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους ή θα τους αποστέλλεται με ταχυδρομική επιταγή λίγες μέρες μετά την ημερομηνία κατάθεσης.

Σημειώνεται ακόμη πως θα προηγηθούν οι πολύτεκνοι.

Επίσης υπενθυμίζονται τα παρακάτω:

1. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ναυτικοί ασφαλισμένοι του Ν.Α.Τ. εφόσον ασφαλίστηκαν τουλάχιστον επί δύο μήνες το 2007 και έχουν παιδί (α) που δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 24ο συμπληρωμένο προκειμένου για μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές.

2. Το οικογενειακό επίδομα καταβάλλεται στους δικαιούχους μια φορά το χρόνο και είναι ανάλογο προς τον αριθμό των παιδιών του ναυτικού και των ημερών ασφάλισης που πραγματοποίησε κατά τον προηγούμενο χρόνο.

3. Οι ναυτικοί που θα προσέρχονται στα γραφεία του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. θα πρέπει να προσκομίζουν φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων τους, όπου θα αναφέρεται καθαρά ο αριθμός ΙΒΑΝ, προκειμένου να κατατεθεί το οικογενειακό τους επίδομα. Σε διαφορετική περίπτωση το επίδομά θα τους αποστέλλεται με ταχυδρομική επιταγή.

Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στο πίσω μέρος του εντύπου της αίτησης.

Αιτήσεις έχουν αποσταλεί στους ασφαλισμένους που έλαβαν το προηγούμενο οικογενειακό επίδομα.

Οι νέοι δικαιούχοι μπορούν να αναζητούν έντυπα αιτήσεων με οδηγίες από τα κατά τόπους λιμεναρχεία, τα γραφεία του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. και τις ιστοσελίδες του Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π. ή του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα