Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι επιστημονικοί φορείς

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 15:16
UPD:15:48

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επαναδιατυπώνουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, προαναγγέλλοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως απορρίπτουν το σχέδιο νόμου, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως η λύση του ασφαλιστικού απαιτεί νόμους που διαμορφώνονται με συναινέσεις, διάλογο, αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με τις Συνταγματικές διατάξεις και τομές προς κατευθύνσεις που πραγματικά στοχεύουν στην επίλυση του Ασφαλιστικού.

Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Ειδικότερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρης Παξινός μίλησε για ενδεχόμενη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος προανήγγειλε συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης, κάνοντας λόγο για κατ' αρχήν αποδοχή από την κυβέρνηση του αιτήματος των εργαζομένων στον Τύπο περί συγχώνευσης ομοειδών κλάδων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τα προβλήματα λύθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα