Βουτιά 3,78% στο Χ.Α.

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 17:16
UPD:18:59

ΚΥΜΑ ρευστοποιήσεων σήμερα στο Χ.Α. με αφορμή την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα οι δείκτες των κυριοτέρων διεθνών αγορών σημειώνουν πτώση πάνω από 2% εν μέσω ανησυχιών για τις συνέπειες της πιστωτικής κρίσης, των υψηλών τιμών πετρελαίου και της σημαντικής εξασθένησης του δολαρίου. Οι πιέσεις ενισχύθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

«Η ελληνική αγορά υπεραντέδρασε στην αισθητή πτώση που σημείωναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους θεσμικούς να πωλούν τραπεζικές μετοχές», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης αναλυτής στην Beta Xρηματιστηριακή.

«Η εγχώρια αγορά είναι σε πλήρη συσχέτιση με τα ξένα χρηματιστήρια και εάν υπάρξει θετική αντίδραση απόψε στη Wall Street τότε ίσως έχουμε ένα θετικό ξεκίνημα στην Ευρώπη αύριο».

Ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε σημαντική πτώση κατά 3,78% και διαμορφώθηκε στις 3.892,35 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 3.881,87 μονάδες με τις απώλειές του να ξεπερνούν το 4%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 348 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 55,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Μόνο 26 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 241 κατέγραψαν απώλειες και 18 παρέμειναν σταθερές.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησαν κατά 6,36% και 5,38% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα