ETE: Εμφαση στη Ν.Α. Ευρώπη

Επίσκεψη Τ. Αράπογλου στην Κύπρο
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 12:29

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε στις 13 και 14 Μαρτίου ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Τάκης Αράπογλου.

Όπως επισήμανε ο κ. Αράπογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η στρατηγική του Ομίλου επιτρέπει την συνέχιση της ανοδικής του πορείας και την θεμελίωση της θέσης του στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά. Μέχρι το 2009 το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου θα επεκτείνεται και θα φτάσει τα 2.000 (ήδη ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.600). Παράλληλα, οι χορηγήσεις αυξάνονται και θα αυξάνονται, αλλά σε περιβάλλον αυστηρού ελέγχου του επιχειρηματικού κινδύνου, αναβαθμίσεων λειτουργιών εσωτερικού ελέγχου και βέλτιστης πρακτικής στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης.

Ειδικότερα στη Ν.Α Ευρώπη, συνέχισε ο κ. Αράπογλου, οι εργασίες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αποκτούν διαρκώς περισσότερη βαρύτητα, καθώς το 35% των συνολικών κερδών του προέρχεται από την περιοχή αυτή. Όσον αφορά στην περαιτέρω επέκταση του Ομίλου σε άλλες χώρες, αυτή θα είναι επιλεκτική για εξαγορές, π.χ., στην Ουκρανία, την Αίγυπτο ή την Ρωσία, που θα μπορούν να εξασφαλίσουν στα επενδυμένα κεφάλαια επιθυμητές αποδόσεις.

Στη θυγατρική μας της Κύπρου, πρόσθεσε ο κ. Αράπογλου, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο στόχο, ενώ θα συνεχιστεί η ήδη επιτυχής προσπάθεια της εξυγίανσης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα