Φ. Πετραλιά: Βάζουμε τάξη στο ασφαλιστικό

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 13:02

«Το ασφαλιστικό σύστημα νοσεί, είναι γερασμένο, και διέπεται από χίλιους νόμους, διατάξεις και διάφορες άλλες κινήσεις. Βάζουμε μια τάξη αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος και στρατηγική του συγκεκριμένου σχεδίου».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή της στον Real Fm η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι βασική αρχή του νομοσχεδίου είναι πως καμία σύνταξη δεν αγγίζεται και δεν μειώνονται οι επικουρικές, εφόσον τα ταμεία μπορούν να τις δώσουν διατηρώντας ένα όριο ασφαλείας της τάξης του 20%.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει θετικά μέτρα για τις γυναίκες –μητέρες ανηλίκων. Παράλληλα η υπουργός ανέφερε πως η διάταξη για τον διπλασιασμό του συνταξιοδοτικού χρόνου για τους βουλευτές στα οκτώ έτη βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο.

Για τους εργαζόμενους στου Δήμους και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά υπογράμμισε πως είναι η πρώτη υπογραφή που έβαλε σε ένα αίτημα είκοσι ετών. Η κ. Πετραλιά τόνισε πως το νέο ασφαλιστικό σύστημα διασφαλίζει την αυτοτέλεια των περιουσιακών στοιχείων των ταμείων καθώς

«όσοι εντάσσονται, έχουν ειδικό λογαριασμό και τα αποθεματικά τους μπαίνουν με αυτοτέλεια λογιστική και οικονομική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα