Aνακάμπτει το δολάριο

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 14:55
UPD:15:01

Ανοδο σημειώνει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Θετικά επηρέασε το αμερικανικό νόμισμα η ανακοίνωση ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες το Φεβρουάριο έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 0,2%. Η είδηση αυτή μετρίασε τις ανησυχίες για επανεμφάνιση του στασιμοπληθωρισμού.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,5565 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,5% σε σχέση με το βράδυ της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι το πρωί το ευρώ κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου (1,5651).

Παράλληλα, το δολάριο ανήλθε στα 101,04 γιεν έναντι 100,65 γιεν χθες.

Θετικά επηρεάζει το δολάριο και η χθεσινή ανακοίνωση από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s σχετικά με τις απομειώσεις δανείων των τραπεζών λόγω έκθεσης στην αγορά ενυπόθηκου χρέους καθώς περιόρισε τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με την πιστωτική κρίση.

Ο εν λόγω οίκος αναθεώρησε υψηλότερα τις προβλέψεις του σχετικά με το συνολικό ποσό διαγραφομένων στοιχείων ενεργητικού από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στα $285 δισ. (εκτίμηση Ιανουαρίου: $265 δισ.), ωστόσο υπογράμμισε ότι ενδεχομένως σημαντικό ποσοστό εξ’ αυτών να έχει ήδη ανακοινωθεί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα