O.A.: Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 17:59
UPD:18:39

Σε απάντηση στη δήλωση του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/14/1488554.htm , η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ανακοίνωσε τα εξής:

«Από τις 13 Νοεμβρίου, μόλις δύο εβδομάδες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και τρεις ημέρες πριν από την εν λόγω επιστολή του κ. Ανδρέα Καψάλη προς τη διοίκηση, ξεκίνησε μία συστηματική διαδικασία για την εξεύρεση αεροσκαφών με μισθώσεις dry lease, με δεδομένη την απόφαση για μη ανανέωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί με τη μέθοδο wet lease.

Η εκτεταμένη έρευνα έχει ήδη οδηγήσει σε συμφωνία για τη μίσθωση δύο αεροσκαφών Boeing 737-400 και στην ανανέωση για τέσσερα χρόνια της σύμβασης για ένα ακόμη. Επιπλέον, η εταιρία συνεχίζει να επιθεωρεί αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και Airbus. Κατά τη διαδικασία αυτή οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν ζητήσει προσφορές από πάνω από 90 προμηθευτές και διερευνούν κάθε πληροφορία ή υπόδειξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μίσθωση αεροσκαφών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών κ. Γιάννος Μπενόπουλος συναντήθηκε στις 27 Νοεμβρίου με τον διευθυντή πωλήσεων της Airbus για την Ελλάδα κ. Van der Boog, τον οποίο υποδείκνυε στην επιστολή του ο κ. Καψάλης. Από τη συνεργασία αυτή προέκυψε ότι δεν είχε διαθέσιμα κατάλληλα αεροσκάφη για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Για τον λόγο αυτό μας κάνει εντύπωση η επίκληση της συγκεκριμένης επιστολής από τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα. Όσοι ενδιαφέρονται για τη δημόσια εικόνα των Ολυμπιακών Αερογραμμών καλό είναι πριν προβούν σε δημόσιες ανακοινώσεις να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους με τη διοίκηση της εταιρίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα