JPMorgan: Εξαγορά της Bear Stearns προς 240 εκατ. δολ.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 08:27
EPA/JUSTIN LANE

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Bear Stearns Cos. προς 240 δισ. δολ. – περίπου 90% λιγότερο από την αξία της την εβδομάδα που πέρασε – έκλεισε η JPMorgan Chase & Co.

Οι μέτοχοι της Bear Stearns Cos. θα λάβουν μετοχές στη JPMorgan ίσες με περίπου 2 δολ. ανά μετοχή έναντι 30 δολ. ανά μετοχή που ήταν κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η Federal Reserve των ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσει την συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένης οικονομικής στήριξης ύψους έως 30 δισ. δολ. των λιγότερο ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων της Bear Stearns.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της JPMorgan, Jamie Dimon, αγόρασε την Bear Stearns, κάποτε μεγαλύτερη ανάδοχο ενυπόθηκων ομολόγων σε χαμηλότερη από την πραγματική της αξία, κάτι που ενίσχυσε τις φήμες για έλλειμμα ρευστότητας. Αντιμέτωπος με την χρεοκοπία ο CEO της Bear Stearns, Alan Schwartz, αναγκάστηκε να δεχθεί τη συμφωνία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κεντρικής τράπεζας να περιορίσει τον ευρύτερο πανικό στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα