British Energy: Σε συνομιλίες για πιθανή υποβολή προσφοράς προς την εταιρεία

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 10:44

ΣΕ συζητήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν συνδυασμό δραστηριοτήτων ή σε μια προσφορά για την αξίας 5,9 δισ. στερλινών εταιρεία βρίσκεται η British Energy Group.

«Το διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη αναφορικά με το μέλλον της και τα σχέδιά της να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο σε οποιοδήποτε νέο πυρηνικό πρόγραμμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βρετανικού ομίλου.

Οι μετοχές της εταιρείας, το 35% των οποίων ανήκει στην κυβέρνηση της χώρας, έκλεισαν την Παρασκευή στις 571,5 πένες, με την αξία της British Energy να διαμορφώνεται στα 5,9 δισ. στερλίνες (11,6 δισ. δολάρια).

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε αποκαλύψει ότι συζητά με περισσότερες από 10 εταιρείες για την πιθανότητα συνεργασίας στην κατασκευή νέων σταθμών πυρηνικής ενέργειας στη Βρετανία. Νωρίτερα αυτόν το μήνα η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως προγραμματίζει την κατασκευή πυρηνικών σταθμών νέας γενιάς σε 18 νέες περιοχές.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα των Financial Times, το περασμένο Σάββατο, υποστηρίζει ότι το βρετανικό κράτος προσανατολίζεται σε πώληση του μεριδίου του στην εταιρεία και έχει προσεγγίσει γι’ αυτό το λόγο αρκετούς ξένους ομίλους, μεταξύ των οποίων τις γερμανικές RWE και Ε.ΟΝ, την Electricite de France και την Iberdrola.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα