Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη έρευνα για Nestle

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 11:25

Σε συνέχεια καταγγελιών, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού διεξήγαγε αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά προϊόντων καφέ, προκειμένου να διερευνήσει ενδεχόμενες παραβάσεις των άρθρων 1 και 2 του Ν. 703/77 όπως ισχύει, και 81 και 82 ΣυνθΕΚ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η εισήγηση που μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, πρόκειται να εξετασθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 22 Μαΐου 2008.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εισήγησης, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού υποστηρίζει ότι η εταιρεία «NESTLE HELLAS A.E.» καταχράται της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά στιγμιαίου καφέ μέσω :

- της επιβολής καταχρηστικών μη εύλογων όρων συναλλαγής μεταξύ αυτής και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ (αγορά λιανικής πώλησης καφέ)

- της επιβολής καταχρηστικών όρων συναλλαγής που αποσκοπούν στη δημιουργία πιστής πελατειακής σχέσης μεταξύ αυτής και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης

- της επιβολής καταχρηστικών όρων συναλλαγής στις σχέσεις της εν λόγω εταιρείας με τους διανομείς της.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη και αξιολογήσει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων μερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα