Πτώση πάνω από 3% στο Χ.Α., «σφυροκόπημα» των τραπεζών

Συνεχίζεται το ράλι του ΟΤΕ
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 13:35
UPD:14:05

Πτώση 3,04% σημειώνει αυτή την ώρα (13:30) ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. ο οποίος έχει υποχωρήσει στις 3.804,92 μονάδες.

Ο τζίρος ανέρχεται σε 233,12 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 7,1%, ενώ νωρίτερα τα κέρδη του είχαν ξεπεράσει το 11%.

Η MIG σημειώνει άνοδο κατά 3,7%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταγράφει απώλειες 6,11%, ενώ η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνουν πτώση πάνω από 5%.

«Το κλίμα στο εξωτερικό είναι πολύ άσχημο, ιδίως μετά τις αρνητικές ειδήσεις στις ΗΠΑ, και παρασύρει πτωτικά την ελληνική αγορά», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Τα κέρδη στον ΟΤΕ και την MIG μετριάζουν τις απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι μεγάλες απώλειες στις τράπεζες σχετίζονται περισσότερο με τα προβλήματα στις ξένες αγορές και όχι με κάποιο πρόβλημα στην ελληνική αγορά», πρόσθεσε.

«Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στα προβλήματα της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι πωλούν μετοχές για να καλύψουν τις ζημίες αλλού», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα