ΕΕΤΤ: Αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου για την προσφυγή της Vodafone

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 15:26

Αναίρεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία έγινε δεκτή προσφυγή της εταιρείας Vodafone και ακυρώθηκε έτσι η απόφαση της ΕΕΤΤ με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο ενός εκατ. ευρώ στην εταιρεία, άσκησε στις 17 Μαρτίου 2008 η ΕΕΤΤ.

Με την ίδια απόφαση, η ΕΕΤΤ είχε επιβάλει ισόποσα πρόστιμα και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας TIM και Cosmote. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, σκοπεύει να ασκήσει αναίρεση και κατά των ομοίων αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες έγιναν δεκτές οι προσφυγές των εταιρειών αυτών.

Σημειώνεται ότι η Απόφαση της ΕΕΤΤ αφορούσε τις ταυτόσημες και σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις (στις 16-3-2005, 14-4-2005, και 15-4-2005, αντιστοίχως) των τριών εταιρειών για συντονισμένες αυξήσεις στη χρέωση των υπηρεσιών σύντομων μηνυμάτων (SMS) των πελατών συμβολαίου, από €0,085 σε €0,090 ανά μήνυμα.

«Η άσκηση Αιτήσεως Αναιρέσεως από την ΕΕΤΤ υπαγορεύεται από την υποχρέωσή της να προστατεύει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα των καταναλωτών που βλάπτονται από εμπορικές πρακτικές όπως αυτές που ακολούθησαν οι τρεις εταιρίες, οι οποίες συνιστούσαν (κατά την κρίση της ΕΕΤΤ) εναρμονισμένη πρακτική και ήταν αντίθετες με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα