Κάτω από τις 3.800 μονάδες ο Γ.Δ.

«Σφυροκόπημα» των τραπεζών, σημαντική άνοδος του ΟΤΕ
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 17:49
UPD:18:59

ΣΤΙΣ 3.783,46 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από την 1η Αυγούστου 2006, έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. σημειώνοντας μεγάλη πτώση κατά 3,59%.

Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 3.742,28 μονάδες καταγράφοντας απώλειες πάνω από 4%.

«Μετά τα νέα για την Bear Stearns oι επενδυτές ρευστοποιούν μετοχές των χρηματοοικονομικών εταιρειών. Σε αυτό το κλίμα είχαμε ρευστοποιήσεις και στις ελληνικές τράπεζες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος αναλυτής στην Eπενδυτική Τράπεζα Ελλάδας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 545 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 64,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Μόνο 22 μετοχές ενισχύθηκαν, 252 κατέγραψαν απώλειες και 16 παρέμειναν σταθερές.

Σημαντική άνοδος για τον ΟΤΕ…

Όλοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν πτώση με εξαίρεση τον τηλεπικοινωνιακό, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 5,54%. Η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο κατά 5,54% φθάνοντας τα 20,20 ευρώ. Κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης τα κέρδη του ξεπέρασαν το 11%.

Όπως δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, «η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει την πώληση μέρους του ποσοστού που κατέχει στον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom μέσα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας με τον γερμανικό όμιλο». Η μετοχή της Marfin Investment Group ενισχύθηκε κατά 4,65%.

...κατρακύλησαν οι μετοχές των τραπεζών

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε μεγάλη πτώση κατά 8% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές των τραπεζών.

«Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στα προβλήματα της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι πωλούν μετοχές για να καλύψουν τις ζημίες αλλού», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα