ΔΝΤ: Επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 18:18
UPD:18:28

Η παγκόσμια οικονομική προοπτική χειροτερεύει και ο κίνδυνος «μόλυνσης» από την κρίση των χρηματαγορών που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, είναι τώρα πολύ μεγάλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στο Παρίσι, ο Ντομινίκ Στρος Καν εμφανίστηκε θετικός σχετικά με τα μέτρα που έλαβε χθες η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), αλλά παράλληλα δήλωσε πως το ΔΝΤ σκοπεύει να αναθεωρήσει -σύντομα- προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, «είναι προφανές πως η κρίση στις χρηματαγορές που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, είναι τώρα πιο σοβαρή και ακόμα πιο παγκόσμια από ό,τι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες. Οι κίνδυνοι της εξάπλωσης είναι πολύ μεγάλοι».

Πάντως, ο κ. Καν επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Fed διαχειρίζονται τα προβλήματα που σχετίζονται με τη ρευστότητα στις αγορές πολύ καλά, ενώ, όπως είπε, η κατάσταση στις αγορές συναλλάγματος, αν και δυσχερής, δεν απαιτεί την επέμβαση της κεντρικής τράπεζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα