¶μεσα η λειτουργία Γραφείου του ΕΟΤ στην Αγία Πετρούπολη

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 19:03
UPD:19:09

Την απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού να λειτουργήσει άμεσα γραφείο του στην Αγία Πετρούπολη για να καλύψει την αυξανόμενη ροή τουριστών από την ευρύτερη περιφέρειά της, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ¶ρης Σπηλιωτόπουλος κατά τη συνάντησή του με την κυβερνήτη της πόλης Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε επίσης ότι προτίθεται να ενισχύσει και να θέσει υπό την αιγίδα και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης τη διοργάνωση των Ημερών της Αγίας Πετρούπολης τόσο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, που έχει ήδη αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δήμο της ρωσικής συμπρωτεύουσας, αλλά και στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Με τις αποφάσεις αυτές «θα βοηθήσουμε την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την ευρύτερη περιοχή προς την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Α. Σπηλιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας «αγαπημένη φίλη της Ελλάδας» την Β.Ματβιένκο, η οποία υπήρξε πρέσβειρα της χώρας της στην Ελλάδα και δεν παρέλειψε να αναφερθεί επανειλημμένως με θερμά λόγια και κάποιες στιγμές στα ελληνικά στις αναμνήσεις της από την εποχή εκείνη.

Η κ. Ματβιένκο υποδεχόμενη τον Έλληνα υπουργό δήλωσε πως ο αριθμός των τουριστών από την Αγία Πετρούπολη προς την Ελλάδα το 2007 αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά 34%, φθάνοντας τις 48.000, ενώ κατά 33% αυξήθηκαν και οι Έλληνες τουρίστες στην πόλη, αν και κινούνται πολύ χαμηλότερα σε απόλυτους αριθμούς. Όλο και περισσότερες, δε, είναι τόσο οι τουριστικές εταιρείες, που ειδικεύονται στους ελληνικούς προορισμούς, όσο και οι πτήσεις τσάρτερ προς διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα