MPB: Εκδοση αξιογράφων κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008 14:15

Την έκδοση Αξιογράφων Κεφαλαίου που θα περιληφθούν στα Βασικά Ίδια Κεφάλαια της εταιρείας (Hybrid Tier I Capital) μέχρι 200 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank στις 17.3.2008.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, τα δικαιώματα και οι αξιώσεις των κατόχων των Αξιογράφων Κεφαλαίου θα είναι μειωμένης εξασφάλισης (subordinated) και δευτερευούσης προτεραιότητας προς τις αξιώσεις των πιστωτών που περιλαμβάνουν τους καταθέτες της MPB, αλλά θα έχουν προτεραιότητα έναντι των μετόχων της.

«Τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου που θα εκδοθούν δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης αλλά θα μπορούν, κατ' επιλογή της τράπεζας, κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, να εξαγορασθούν στο σύνολό τους στην ονομαστική τους αξία μαζί με οποιουσδήποτε δεδουλευμένους τόκους, πέντε χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία πληρωμής τόκου που ακολουθεί» αναφέρει η MPB.

Σημειώνεται ότι τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου θα φέρουν σταθερό επιτόκιο 6,5% για τις πρώτες δύο τριμηνιαίες περιόδους και μετέπειτα κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο θα αναθεωρείται κάθε τρεις μήνες. Το επιτόκιο θα είναι ίσο με το Euribor 3 μηνών (το οποίο σήμερα είναι 4,65%) στην αρχή της εκάστοτε τριμηνίας πλέον 1,5% και ο τόκος θα είναι πληρωτέος κάθε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την τράπεζα, Αξιόγραφα Κεφαλαίου μέχρι 100 εκατ. ευρώ θα προσφερθούν αρχικά σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, σε επαγγελματίες επενδυτές και σε πρόσωπα τα οποία θα επενδύσουν τουλάχιστον 50.000 ευρώ έκαστο.

Σε δεύτερο στάδιο τα Αξιόγραφα θα προσφερθούν στο ευρύ κοινό μέσω Δημοσίας Προσφοράς, σημειώνει η MPB.

Η Τράπεζα ανακοίνωσε, τέλος, πως προτίθεται να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των Αξιογράφων Κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ παράλληλα το δ.σ. της αποφάσισε την εξαγορά στην ονομαστικής τους αξία στο σύνολό τους τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου LGCS ύψους ΛΚ50 εκ. (85 εκ ευρώ).

«Τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου που θα εκδοθούν θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιουχικής βάσης του Ομίλου Marfin Popular Bank», προθέτει η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα