Χ.Α.: Ανοδος 2,28% με αιχμή την ΕΤΕ

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008 17:09
UPD:18:52

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καλύπτοντας μεγάλο μέρος των χθεσινών του απωλειών. Θετικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία η ανάκαμψη των διεθνών αγορών.

«Είχαμε μια αλλαγή κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα με την ελληνική αγορά να ακολουθεί. Τα blue chip και η Εθνική σημείωσαν έντονη ανάκαμψη», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις τη Δευτέρα. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) σημείωσε θεαματική άνοδο κατά 7,54%.

Aντιθέτως, ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 2,18%. «Η υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ σήμερα, παρά την πώληση στα 26 ευρώ... ίσως οφείλεται στο ότι υπήρξε κάποια σύντομη αποκόμιση κερδών. Επίσης και στο γεγονός ότι η τιμή των 26 ευρώ δεν αφορά όλους τους μετόχους αφού η Deutsche Telekom δεν πρόκειται να κάνει δημόσια προσφορά για την εξαγορά του ΟΤΕ», υπογράμμισε ο κ. Γαλούσης.

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 2,28% και τερμάτισε στις 3.869,56 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 374 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 30,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Ανοδο σημείωσε και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, οι τίτλοι 178 εταιρειών ενισχύθηκαν, 87 κατέγραψαν απώλειες και 36 παρέμειναν αμετάβλητοι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα