Σερβία: Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 10:10

O υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic ανακοίνωσε πως ο διαγωνισμός για την επιλογή του συμβούλου που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας θα προκηρυχθεί στις 30 Μαρτίου, ενώ ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την εταιρεία Zastava Automobili στις 15 Απριλίου.

Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών προσφορών θα λήγει το νωρίτερο στις 15 Ιουνίου, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν αρκετό χρόνο για τη διαμόρφωση των επιλογών τους, πρόσθεσε ο κ. Dinkic.

Η στρατηγική ιδιωτικοποίησης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών θα καθοριστεί από τη νέα κυβέρνηση της χώρας εντός του φθινοπώρου, ενώ σύμβουλος ιδιωτικοποίησης θα αναζητηθεί μέσω διαγωνισμού και για την φαρμακευτική εταιρεία Galenika.

Επίσης, ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της αεροπορικής εταιρείας Jat Airways έχει ήδη ολοκληρώσει το προπαρασκευαστικό μέρος της διαδικασίας και ο σχετικός διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, να προκηρυχθεί προς τα τέλη Μαίου, Ήδη 6 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, επεσήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ο τελικός πλειστηριασμός για την πώληση της εταιρείας Genex (Mt. Kopaonik και Belgrade) θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα