Sciens: Επενδύσεις στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 12:00

Η Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε προέβη μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Sciens International Holdings 2 Ltd, στη σύναψη αρχικής, μη δεσμευτικής συμφωνίας για την ίδρυση εταιρείας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας από κοινού με την Αμερικάνικη εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Palmetto REO Advisors, LLC (εφεξής “Palmetto”), με ποσοστό συμμετοχής 50:50.

H Palmetto δραστηριοποιείται στην Νότια και Βόρεια Καρολίνα, Γεώργια και Φλόριντα των ΗΠΑ. Η νέα εταιρεία διαχείρισης θα δραστηριοποιείται στην εύρεση, απόκτηση και διαχείριση ακινήτων, τα οποία αγοράζει σε τιμές χαμηλότερες από τις αγοραίες αξίες τους (distressed real estate).

H Sciens επίσης θα επενδύσει ποσά της τάξεως των 15 έως 20 εκ. δολαρίων για την ίδρυση ενός επενδυτικού κεφαλαίου ακίνητης περιουσίας με την επωνυμία Southern Real Estate Opportunity Fund Ltd ("SREO Fund"), το οποίο θα αποβλέπει σε συνολική συγκέντρωση ιδίων κεφαλαίων της τάξεως των 100 εκ. δολαρίων που θα προέλθουν από θεσμικούς επενδυτές και με σκοπό την απόκτηση συγκροτημάτων κατοικιών στις Νοτιανατολικές ΗΠΑ.

Η διαχείριση του SREO Fund θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που πρόκειται να ιδρυθεί από την Sciens International Holdings 2 Ltd και την Palmetto.

Στόχος του SREO Fund είναι να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη κρίση στην αγορά ακίνητης περιουσίας στις ΗΠΑ, αγοράζοντας ακίνητα σε χαμηλές αξίες τα οποία έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία τοπικών Αμερικάνικων τραπεζών (Community Banks) κατόπιν κατάσχεσης και με προοπτική ενοικίασής τους και μεταγενέστερης μεταπώλησής τους σε υψηλότερες αξίες.

Το SREO Fund είναι το τέταρτο κατά σειρά επενδυτικό κεφαλαίο (Fund) που συμμετέχει η Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε μέσω θυγατρικών της. Αναλυτικά τα τέσσερα επενδυτικά κεφάλαια είναι τα εξής:

1. Sciens CFO I Ltd

Αποτελεί επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε άλλα επενδυτικά κεφάλαια (Fund of Funds)

2. Sciens Special Situations Master Fund Ltd

Επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε μετοχικούς και δανειακούς τίτλους

3. Apollo Fund Ltd

Επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία αερομεταφορών

4. SREO Fund Ltd

Επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει σε αδιάθετα ακίνητα κατοικίας (distressed real estate)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα