ΠΣΕ: Μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στα λιμάνια

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ.
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008 14:32

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικά κολάσιμων πράξεων στα πλαίσια της λειτουργίας των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) ενώπιον των εισαγγελέων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης διότι, όπως επισημαίνει, έχει διαταραχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομαλή λειτουργία των λιμανιών, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών στις εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα, εξώδικη διαμαρτυρία κατά των εταιριών Ο.Λ.Π. Α.Ε. και Ο.Λ.Θ. Α.Ε., κοινοποιούμενη προς τον εποπτεύοντα υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γ.Βουλγαράκη, επιδόθηκε για λογαριασμό πολλών επιχειρήσεων-μελών του ΠΣΕ.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, αφού επισημαίνεται ότι οι μέχρι σήμερα ζημιές που έχουν επιφέρει οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στις ίδιες τις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, είναι καταστροφικές, καλούνται οι Διοικήσεις των Ο.Λ.Π. Α.Ε. και Ο.Λ.Θ. Α.Ε. να λάβουν άμεσα τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα προς αποκατάσταση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας των λιμένων ευθύνης τους, προκειμένου να ασκείται απρόσκοπτα η εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνεται ότι οι επιχειρήσεις θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ
  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα