Sainsbury: Βελτιωμένες οι πωλήσεις δ’ τριμήνου χρήσης

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 10:21

ΑΝΟΔΟ των πωλήσεών της για το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης παρουσίασε η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας J Sainsbury, ως αποτέλεσμα της μείωσης στις τιμές της, ενώ ανακοίνωσε και την υλοποίηση κοινού έργου με την British Land, αξίας 1,2 δισ. στερλινών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις της – εξαιρουμένων των καυσίμων – στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο ενισχύθηκαν κατά 4,1% στους τρεις μήνες μέχρι τις 22 Μαρτίου και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα συνολικά έσοδά της αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 6,7%.

Οι μετοχές της Sainsbury σημείωσαν την Τρίτη άνοδο 1,1% στις 336,5 πένες. Από τις αρχές του 2008 έχουν καταγράψει απώλειες 21%, λόγω των αυξημένων ανησυχιών περί μείωσης των καταναλωτικών δαπανών.

Όσον αφορά στο νέο έργο που ανακοίνωσε η Sainsbury, στον τομέα των ακινήτων, η καθαρή αξία του θα ανέρχεται σε 544 εκατ. στερλίνες. Η εταιρεία πρόκειται επίσης να αναλάβει χρέος της British Land ύψους 722 εκατ. στερλινών. Βάσει των όρων της συμφωνίας, η εταιρεία θα μισθώσει 39 καταστήματα για περίοδο 20 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα