Γ. Αλογοσκούφης: Περιορισμένα τα μέσα όταν ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 15:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούδης, σημειώνοντας ωστόσο, ότι όταν ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, τα μέσα που έχει οποιοδήποτε κράτος για να τον αντιμετωπίσει είναι περιορισμένα.

«...Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά και από το ενδεχόμενο ύφεσης. Οι επιπτώσεις στην Ευρώπη, φαίνεται να είναι περιορισμένες», ανέφερε ο κ Αλογοσκούφης, υπογραμμίζοντας ότι σοβαρότερες είναι οι επιπτώσεις από την αύξηση του διεθνούς πληθωρισμού.

«Σε αυτή τη συγκυρία, η ελληνική οικονομία - λόγω των μεταρρυθμίσεων, που έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη - είναι σε πολύ καλή θέση να αντιμετωπίσει τις όποιες επιπτώσεις έρθουν από το εξωτερικό. Και αυτό λόγω των μεγάλων έργων, τα οποία έχουν δρομολογηθεί, λόγω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία ενισχύει τα εισοδήματα των νοικοκυριών», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας.

Ερωτηθείς τέλος, αν η κρίση αυτή επηρεάζει τον προϋπολογισμό, ο κ. Αλογοσκούφης εκτίμησε πως οι επιπτώσεις στον προϋπολογισμό δεν θα είναι σημαντικές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα