Emirates: Πρώτη τηλεφωνική κλήση εν πτήσει

Επένδυση 27 εκατ. δολ.
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 16:12

Τη δυνατότητα χρήσης κινητών τηλεφώνων εν πτήσει θα παρέχει η αεροπορική εταιρεία Emirates.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου, σε ύψος 30.000 ποδιών, στην εμπορική πτήση Ντουμπάι- Καζαμπλάνκα. Το εν λόγω δρομολόγιο εκτελούσε ένα Airbus A340-300, το πρώτο αεροσκάφος του στόλου της Emirates που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα AeroMobile.

Η Emirates θα επενδύσει περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάσταση του συστήματος AeroMobile στο στόλο της. Το εν λόγω σύστημα εξασφαλίζει τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, με την ελάχιστη δυνατή ενέργεια, επιτρέποντας την ασφαλή χρήση τους στα αεροσκάφη. Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Emirates, ένα Boeing 777-300, έχει ήδη εγκατεστημένο το σύστημα AeroMobile και θα είναι σε λειτουργία πολύ σύντομα.

Η υπηρεσία ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της πτήσης, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα της απογείωσης και της προσγείωσης. Το πλήρωμα θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει το σύστημα, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέπει τις φωνητικές κλήσεις σε ορισμένες στιγμές, όπως κατά τη διάρκεια των νυχτερινών πτήσεων.

Ο αριθμός κλήσεων που μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα περιορίζεται σε πέντε με έξι, ο ίδιος δηλαδή με τον επιτρεπόμενο αριθμό των κλήσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από τους επιβάτες μέσω των ενσωματωμένων τηλεφώνων στα καθίσματα του στόλου της Emirates.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα