MIG: Στα 330,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη 2007

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 17:35

Σε 330,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2007 τα αναλογούντα στους μετόχους κέρδη μετά από φόρους της Marfin Investment Group. Σε αυτά περιλαμβάνονται καθαρά έσοδα ευρώ 267,8 που προέρχονται από κεφαλαιακά κέρδη και έσοδα από τις μη συνεχιζόμενες τραπεζικές εργασίες έως την ημερομηνία που πωλήθηκαν.

Το διοικητικό συμβούλιο της MIG θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων την πληρωμή για το οικονομικό έτος 2007 τεκμαρτού μερίσματος ευρώ 0,38 ανά μετοχή δηλαδή συνολικά ποσού ευρώ 283.938.176 με την μορφή επιστροφής κεφαλαίου για κανονιστικούς και φορολογικούς λόγους.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματά του 2007 καθώς ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας ενώ ταυτόχρονα προσαρμόσαμε την στρατηγική μας στις συνθήκες αβεβαιότητας των αγορών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG κ. Ντένης Μαλαματίνας και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πρώτο έτος η MIG εντόπισε επενδύσεις υψηλής ποιότητας με αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή και επένδυσε συνολικά ευρώ 5,6 δισ διαμορφώνοντας ισχυρό χαρτοφυλάκιο 17 εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οκτώ κλάδους σε 40 χώρες. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος αποβλέποντας στην δημιουργία σημαντικής αξίας για τους μετόχους μας καθώς πιστεύουμε ότι παρά την επιβράδυνση των οικονομιών, η περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη».

Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς παρά την πρόσφατη κρίση της αγοράς βρισκόμαστε σε θέση να επιβραβεύσουμε τους μακροχρόνιους μετόχους μας με ικανοποιητική απόδοση της επένδυσής τους. Αναμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την γενναιόδωρη μερισματική πολιτική μας και το 2008. Μαζί με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2008 θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πλήρη στοιχεία στους επενδυτές σχετικά με τη θέση του επιχειρηματικού ομίλου μας και τις προοπτικές του καθώς και αναλυτικές εκτιμήσεις (guidance) για το μέλλον».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα