Τράπεζα Κύπρου: Aποτελέσματα εννεαμήνου

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2000 16:58

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2000 ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της Τράπεζας μετά τη φορολογία ανήλθαν σε 50 εκατ. Λ.Κ. σημειώνοντας αύξηση περίπου 9,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 45,8 εκατ. Λ.Κ. Τα κέρδη από εργασίες πριν από τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις έφθασαν τις 95,5 εκατ. Λ.Κ. από 81,6 εκατ. Λ.Κ. το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, ενισχύθηκαν, δηλαδή, κατά 17%.

Οπως επισημαίνεται, τα παραπάνω αποτελέσματα κρίνονται από τη διοίκηση της τράπεζας ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, εάν ληφθεί υπόψη ότι επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συνθήκες που επικρατούν φέτος στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Οσον αφορά στο σύνολο του τρέχοντος έτους, εκτιμάται ότι τα κέρδη από εργασίες του Συγκροτήματος, εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων από την αποτίμηση και πώληση επενδύσεων σε μετοχές στο ΧΑΚ, θα σημειώσουν σημαντική αύξηση έναντι του 1999, ενώ τα συνολικά κέρδη του Συγκροτήματος, τα οποία αναμένεται και αυτά να είναι ικανοποιητικά, θα εξαρτηθούν σε κάποιο βαθμό από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο Κυπριακό Χρηματιστήριο μέχρι το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα