Αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Τιτάν το εννεάμηνο 2000

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2000 18:19
UPD:18:20

Σε 156 δισ. δρχ. ανήλθαν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2000 οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου τσιμέντων Τιτάν παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 9,5% ένατι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 19,4% σε σχέση με το εννεάμηνο του περασμένου έτους και έφθασαν τα 48,3 δισ. δρχ. Αύξηση εμφάνισαν και τα καθαρά κέρδη του ομίλου, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, φθάνοντας τα 21,7 δισ. δρχ. από 20,2 δισ. δρχ. το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά η αύξηση στη ζήτηση είναι μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με τη σημαντική άνοδο στις τιμές των καυσίμων, ναύλων και κομίστρων επέφεραν μείωση στο περιθώριο κερδοφορίας.

Αυξημένα εμφανίζονται το ίδιο διάστημα και τα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Τιτάν Α.Ε. Οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 85,7 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση κατά 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 2,9% διαμορφούμενα σε 17,6 δισ. δρχ. Οπως επισημαίνεται, χωρίς τα έσοδα από συμμετοχές τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 5,3% παρά τη μικρή αύξηση του όγκου των πωλήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα