EKO Bulgaria: Προς εξαγορά της Tempo Petrol

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 09:44

Η εταιρεία EKO Bulgaria (εμπορία πετρελαιοειδών, ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου πρατηρίων καυσίμων στη Βουλγαρία) του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. πρόκειται να εξαγοράσει την εταιρεία Tempo Petrol, η οποία αποτελεί μία από τις ελκυστικότερες αλυσίδες πρατηρίων καυσίμων μικρού μεγέθους της Βουλγαρίας.

Η σχετική συμφωνία εξαγοράς έχει ήδη επιτευχθεί και αναμένεται η έγκριση της από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της χώρας (εντός του επόμενου μήνα). Η έγκριση της συμφωνίας θα γίνει χωρίς προβλήματα καθώς οι συνολικές πωλήσεις της Tempo αποτελούν μικρό μόνο μέρος των συνολικών πωλήσεων του κλάδου (κάτω από το 1%), εκτιμούν εγχώριοι αναλυτές.

Στη συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνονται 7 από το σύνολο των 9 πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει η Tempo, καθώς και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων της εταιρείας. Το αντίτιμο εξαγοράς δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις εγχώριων οικονομικών αναλυτών είναι ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ. Ανεξάρτητα από το μικρό μερίδιο αγοράς που ελέγχει, η επωνυμία Tempo διαθέτει υψηλό βαθμό αναγνώρισης από τον εγχώριο καταναλωτή.

«Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα για μας είναι πως μέσω μιας συμφωνίας προσθέτουμε στο δίκτυο μας 7 πρατήρια καυσίμων, ανταποκρινόμενοι στη στρατηγική μας για ταχεία επέκταση του δικτύου λιανικών πωλήσεων», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της EKO Bulgaria, κ. Ιωάννης Πολυκανδριώτης. Η EKO Bulgaria διαθέτει 50 πρατήρια καυσίμων και το μερίδιο αγοράς της εκτιμάται στο 4% περίπου του συνόλου (5η θέση μετά τις Petrol, Lukoil, Shell και OMV).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα