ΟΑΕΔ: Λήξη προθεσμιών για δύο Προγράμματα επιχορήγησης νέων επαγγελματιών

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 10:52

Λήγει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης 200 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) για το νομό Δράμας.

Το πρόγραμμα είχε καταρτισθεί τον Αύγουστο του 2007 στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης του Οργανισμού για το νομό Δράμας και απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18-64 ετών, του νομού, που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους ατομική επιχείρηση.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 12.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr , στις «Νέες Δράσεις-Προγράμματα», Ειδικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 800 ανέργους του νομού Δράμας.

Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων έτους 2007

Την ίδια ημερομηνία λήγει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων έτους 2007, στη διοικητική περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για την κατηγορία αποφοίτων Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών (ΑΕΙ).

Στόχος του Προγράμματος που είχε καταρτισθεί τον Αύγουστο του 2007, είναι η ενθάρρυνση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, των νέων επιστημόνων όπως ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συναφή με την ειδικότητά τους.

Στο πρόγραμμα δύναται να ενταχθούν νέοι επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 32 ετών (40 ετών εάν πρόκειται για ιατρούς, γυναίκες ή μητέρες ανήλικων τέκνων), απόφοιτοι ΑΕΙ, οι οποίοι έχουν λάβει το πτυχίο τους μέχρι τέσσερα χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης. Οι νέοι επιστήμονες πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελεύθερα επαγγέλματα και να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την 01/01/2007 και μετά.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 12.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr , στις «Νέες Δράσεις-Προγράμματα», Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νέων Επιστημόνων έτους 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα