Χατζηδάκης: Καλοδεχούμενη η είσοδος της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ

«Καμία οριστική απόφαση για το μάνατζμεντ»
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 16:19

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, την εξέλιξη με την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για την εκχώρηση του μάνατζμεντ του Οργανισμού.

«Η Deutsche Telekom δεν είναι μυστικό, ζήτησε από την κυβέρνηση, να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στα του οργανισμού και απλώς έχει ξεκινήσει η συζήτηση. Δεν έχει καταλήξει η συζήτηση», διευκρίνισε μιλώντας στον Αlpha 989, ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει με βάση το εθνικό συμφέρον, ενώ -όπως επεσήμανε- ενδεχομενη συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για το πλαφόν του 20%, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως η κυβέρνηση είχε εκφράσει την προτίμησή της στη συμμετοχή ενός μεγάλου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού στον ΟΤΕ και σημείωσε: «Πέρσι, τέτοιο καιρό, είχε κάνει κάποια προσπάθεια ο ΟΤΕ προσεγγίζοντας μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και είχε συναντήσει άρνηση. Το γεγονός ότι τώρα υπάρχει ενδιαφέρον, νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί καταρχήν θετικά. Δεν μπορεί τότε να λέμε ο ΟΤΕ έφαγε πόρτα όταν έψαξε να βρει, και τώρα που υπάρχει ενδιαφέρον, πάλι να το περνάμε ως αρνητικό».

«Ενας οργανισμός που είναι στις τηλεπικοινωνίες και έχει ένα στρατηγικό ρόλο στο συγκεκριμένο τομέα, καταρχήν τουλάχιστον, μπορεί να διαδραματίσει πιο θετικό ρόλο σε μια άλλη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση, απ’ ότι ένα fund το οποίο ενδεχομένως να έχει και άλλους κερδοσκοπικούς σκοπούς», εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα