Σαγκάη - Στην Ελλάδα το βραβείο δημοφιλέστερου ευρωπαϊκού προορισμού

Αρης Σπηλιωτόπουλος: «Η Ελλάδα να γίνεται περισσότερο προσιτή με τη νέα της εικόνα»
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 14:03
UPD:14:08

Την ικανοποίησή του αλλά και την αισιοδοξία του για την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και της Ελλάδος ως τουριστικού προορισμού, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την απονομή του πρώτου βραβείου δημοφιλέστερου ευρωπαϊκού προορισμού στην Ελλάδα από το Δήμο της Σαγκάης.

«Είναι ένα ακόμα βραβείο, το οποίο ήρθε μετά από το πρώτο βραβείο που πήραμε στο Βερολίνο. Το γεγονός αυτό μας δίνει αισιοδοξία, μας δίνει κουράγιο, μας γεμίζει με κέφι για να συνεχίσουμε αυτή την έντονη εξωστρέφεια που έχουμε ξεκινήσει για τον ελληνικό τουρισμό προκειμένου η Ελλάδα να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο προσιτή με τη νέα της εικόνα. Με μια εικόνα πιο γοητευτική, πιο φιλόξενη και, κυρίως, με πιο ανοικτή αγκαλιά αυτό το καλοκαίρι για πολλούς, χιλιάδες θα έλεγα, καινούριους επισκέπτες», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Το 2008, εκτός από πολιτιστική, είναι και τουριστική χρονιά. Η χώρα μας είναι τιμώμενη χώρα και σε τουριστικό επίπεδο στην Κίνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 και πιστεύουμε ότι, μετά τους επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έχουμε δημιουργήσει στο Πεκίνο και την Κίνα μια γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών που γέννησαν τους δύο πολιτισμούς, το δυτικό και τον ανατολικό. Μια γέφυρα, η οποία μπορεί να βοηθήσει και μαζί με την απευθείας πτήση που υπάρχει από το Πεκίνο προς την Αθήνα, έτσι ώστε να υπάρχουν πολύ και καινούριοι φίλοι που θα επισκεφτούν την Ελλάδα από το Πεκίνο και την Κίνα γενικότερα».

Εξάλλου, σε δηλώσεις αμέσως μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Fair, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε:

«Για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η τιμώμενη χώρα στην έκθεση της Σαγκάης, μια τουριστική έκθεση, η οποία έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, γιατί μιλάμε για την τρίτη μεγαλύτερη σε σημασία και τουριστική αξία πόλη του κόσμου.

Η Σαγκάη είναι ένα διεθνές κέντρο και το γεγονός ότι αποκτά πια σημασία και στα τουριστικά δρώμενα, ότι η έκθεσή της έχει διεθνή προβολή και ότι η χώρα μας είναι τιμώμενη χώρα μαζί με το γεγονός ότι χθες πήραμε το πρώτο βραβείου δημοφιλούς ευρωπαϊκού προορισμού μας δίνει το κουράγιο και κυρίως την έμπνευση να συνεχίσουμε αυτή την έντονη εξωστρέφεια που έχουμε ξεκινήσει για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μια εξωστρέφεια που είμαστε βέβαιοι ότι θα στεφθεί με επιτυχία, η οποία μεταφράζεται στο να προσελκύσουμε χιλιάδες καινούργιους φίλους και από την Κίνα αλλά και γενικότερα από όλο τον κόσμο».

«Από την πλευρά μας -πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού- θέλουμε να προχωρήσουμε και στη σύναψη ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας με τη Σαγκάη και με την Κίνα και να σφυρηλατήσουμε τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και τουριστικές σχέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα