Βιοσώλ: Δράσεις για έξοδο από την κατηγορία της επιτήρησης

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 14:15

Την υλοποίηση δράσεων για την έξοδο από την κατηγορία της επιτήρησης, στην οποία διαπραγματεύονται οι μετοχές της σύμφωνα με την από 23/9/1999 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., ανακοίνωσε η Βιοσώλ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την οικονομική εξυγίανσή της και τη μεταφορά της μετοχής στην κανονική κατηγορία διαπραγμάτευσης, η διοίκηση προγραμμάτισε και υλοποιεί δράσεις, μεταξύ των οποίων τη μείωση του κόστους και των δαπανών, τον εμπλουτισμό του φάσματος των προϊόντων με ανταγωνιστικότερα και την επικέντρωση της παραγωγικής διαδικασίας σε προϊόντα με στοιχεία ιδιαιτερότητας που ευνοούν την παραγωγή στην Ελλάδα.

Επιπλέον, υπέβαλε αίτηση, μέσω της συγγενούς εταιρείας Neovent, για έκδοση άδειας παραγωγής ενέργειας, με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, για ένα σταθμό ονομαστικής ισχύος 1,5 MW που θα εγκατασταθεί στο ακίνητο της Βιοσώλ.

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον Κλάδο Κατασκευής και Εμπορίας Μηχανημάτων Επεξεργασίας Ύδατος. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε επιτυχώς αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 8.343.794,40 ευρώ με στόχο να εξαγορασθεί η εταιρία Κάλλιγκαν Ελλάς ΑΕΒΕ που κατέχει εξέχουσα θέση στον κλάδο.

Τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη απόφασης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της κατά 2.499.900 ευρώ με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ στρατηγικού επενδυτή, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την απόσχιση της τρέχουσας δραστηριότητας της Βιοσώλ και την εισφορά της σε νεοϊδρυόμενη εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα