Δεύτερη ημέρα απωλειών για το αργό

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 07:14

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη καθώς εικάζεται ότι η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, θα μειώσει τη ζήτηση.

Αυριανή έκθεση ενδέχεται να δείξει ότι η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός φέτος. Η ζήτηση πετρελαιοειδών μειώθηκε για έβδομη εβδομάδα σε χρονικό διάστημα οκτώ εβδομάδων. Η συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και μαχητών στο Ιράκ, τρίτη κάτοχο αποδεδειγμένων πετρελαϊκών αποθεμάτων στον κόσμο περιορίστηκαν μετά την πρόταση ανακωχής από τον Σιΐτη κληρικό Μοκτάντα αλ-Σαντρ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 1,28 δολ., ποσοστό 1,2% φθάνοντας στα 104,34 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκη (Nymex). Στις 11:35 π.μ. στη Σιγκαπούρη το αργό διαπραγματεύθηκε στα 104,75 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του αργού άγγιξαν στη Ν. Υόρκη τα επίπεδα ρεκόρ των 111,80 δολ. το βαρέλι στις 17 Μαρτίου καθώς η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου και η πτώση των τιμών των μετοχών ενθάρρυναν τους επενδυτές να ψάξουν για καλύτερες αποδόσεις στα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Την εβδομάδα που πέρασε οι τιμές του αργού υποχώρησαν έως τα 99,13 δολ. το βαρέλι πριν ανακάμψουν μετά τις νέες μάχες στο νότιο Ιράκ και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 91 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 102,86 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 11:35 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 103,14 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια στις 28 Μαρτίου υποχώρησαν 1,2%, φθάνοντας στα 103,77 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα