Elpida: Σχέδια για αύξηση 20% των τιμών τσιπ

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 07:54

ΣΧΕΔΙΑ για αύξηση της τιμή τσιπ κατά 20% τον Απρίλιο κάνει η Elpida Memory Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία τσιπ μνήμης της Ιαπωνίας, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι ο κορεσμός που οδήγησε σε ζημίες ρεκόρ τις εταιρείες τεχνολογίας σε μια αγορά ύψους 31 δισ. δολ. θα συνεχιστεί.

Η Elpida θα ενημερώσει τους κατασκευαστές κομπιούτερ ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές κατά 10% το πρώτο ήμισυ του επόμενου μήνα και άλλο ένα 10% το δεύτερο ήμισυ του Απριλίου μετά την αύξηση της ζήτησης και τη μείωση των αποθεμάτων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Yukio Sakamoto στην τηλεόραση του Bloomberg News. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 8,9% στο Τόκυο, οδηγώντας τα κέρδη μεταξύ των μετοχών των εταιρειών με τσιπ μνήμης.

Οι υψηλότερες τιμές θα βοηθήσουν την Elpida να επιστρέψει στην κερδοφορία το επόμενο 12μηνο δήλωσε ο Sakamoto. Οι λειτουργικές ζημίες την οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου δεν θα απέχουν πολύ από την εκτίμηση των 20 δισ. γιέν (200 εκατ. δολ.) της Mitsubishi UFJ Securities Co., είπε ο ίδιος ο οποίος όμως αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Οι μετοχές της Εlpida σημείωσαν άνοδο 3,4%, φθάνοντας στα 3.360 γιέν στις 12:42 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, ενώ ο Nikkei 225 υποχωρούσε 1,6%.

Η αύξηση της τιμής τσιπ κατά 10% θα είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2007, όταν είχαν αυξηθεί κατά 20%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dramexchange figures. Συνήθως οι κατασκευαστές τσιπ μνήμης (DRAM) διαπραγματεύονται τις τιμές τους δύο φορές τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα