Pernod Ricard: Προς εξαγορά της Absolut Vodka αντί 5,63 δισ. ευρώ

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 09:42
UPD:09:51

ΣΤΗΝ εξαγορά της εταιρείας που κατασκευάζει την Absolut Vodka, της σουηδικής Vin & Sprit, συμφώνησε να προχωρήσει η Pernod Ricard, καταβάλλοντας το ποσό των 5,63 δισ. ευρώ.

Ο γαλλικός όμιλος εκτιμά πως η εν λόγω εξαγορά θα οδηγήσει, κατά πρώτο έτος μετά τη συμφωνία, σε εξοικονόμηση πόρων προ φόρων ύψους έως και 150 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ενισχύσει σημαντική τη θέση της Pernod στην αγορά ποτών, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2008.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία, στην εξαγορά δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό 10% που κατέχει η Vin & Sprit στην Beam Global Spirits & Wine.

Η Pernod, επίσημος διανομέας της βότκα Stolichnaya στις αγορές εκτός Ρωσίας, κατάφερε να επικρατήσει έναντι των αντιπάλων της – μεταξύ των οποίων ήταν η Fortune Brands και η σουηδική οικογένεια Wallenberg – στο διαγωνισμό για την απόκτηση της Vin & Sprit.

Σήμερα, η γαλλική επιχείρηση ελέγχει περίπου το 9% της αμερικανικής αγοράς βότκας βάσει όγκου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ανταγωνίστριά της πέραν της Diageo.

Η πώληση της Vin & Sprit εντάσσεται στα σχέδια της σουηδικής κυβέρνησης να διαθέσει σε ιδιώτες επενδυτές στοιχεία ενεργητικού συνολικού ύψους 200 δισ. κορονών (34 δισ. δολαρίων) μέχρι τα τέλη του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα