Χατζηιωάννου: Ανοδος κύκλου εργασιών, επιστροφή στην κερδοφορία το 2007

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 10:38

Στα 181,9 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Χατζηιωάννου κατά τη χρήση 2007, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 20,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του κύκλου εργασιών της θυγατρικής του ομίλου Spirder Stores, η οποία ενίσχυσε σημαντικά το δίκτυο των καταστημάτων της την περασμένη χρονιά.

Αυξημένο κατά 50% εμφανίζεται και το μεικτό κέρδος του ομίλου, το οποίο διαμορφώθηκε σε 79,3 εκατ. ευρώ έναντι 52,9 εκατ. ευρώ τη χρήση 2006, ενώ το περιθώριο μεικτού κέρδους ενισχύθηκε κατά 8,6 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε σε 43,6% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Εντυπωσιακή ανάπτυξη της τάξεως του 179% εμφανίζουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που διαμορφώθηκαν σε 37,8 εκατ. ευρώ.

Η θετική αυτή εικόνα οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, «στην οργανική ανάπτυξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων, στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, στην υλοποίηση επενδύσεων για τη βελτίωση του κόστους και την ορθολογικότερη διαχείριση των προμηθευτών από τη δραστηριότητα των θυγατρικών και κυρίως του ομίλου της SPRIDER STORES».

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 2 εκατ. ευρώ την χρήση 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα