Η ΑΕΓΕΚ για το «ναυάγιο» του deal με την DSC

Θα επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια εξυγίανσης
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 11:45

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη λύση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της ΑΕΓΕΚ, των τραπεζών Alpha και Πειραιώς και της ινδικής εταιρείας DSC προέβη η ΑΕΓΕΚ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι «όπως προκύπτει από σχετική επιστολή των τραπεζών ΑLPHA και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οι τράπεζες θεώρησαν ότι η συναλλακτική συμπεριφορά της DSC, και ειδικότερα η μη έκδοση εγγυητικής επιστολής που αφορούσε την συμμετοχή της ως άνω εταιρείας στη χρηματοδότηση της ΑΕΓΕΚ για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεών της, αποτέλεσε εν τοις πράγμασι σιωπηρή μονομερή εκ μέρους της DSC καταγγελία της τριμερούς συμφωνίας».

Όπως επισημαίνει η ΑΕΓΕΚ, προυπόθεση ισχύος της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ αυτής, των τραπεζών και της DSC θεωρεί πως ήταν η άμεση ανταπόκριση της εν λόγω εταιρίας ως προς το σύνολο των υποχρεώσεών της. Συνεπώς, εκτιμά ότι, δεδομένης της λύσης της τριμερούς συμφωνίας, τα αποτελέσματα αυτής ενεργούν έναντι όλων των συμβαλλομένων.

«Η εταιρεία θα επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια εξυγίανσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ανακοινωθεισών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν την 19.01.2008 και, καθώς δεν είχε ταχθεί βραχύτερη προθεσμία για την κάλυψη των εν λόγω αυξήσεων, ισχύει η εκ του νόμου προβλεπόμενη τετράμηνη προθεσμία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ



Σχολιασμένα