Επίσημη επίσκεψη Π. Δούκα στο Κάιρο

Επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 14:57

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί από σήμερα έως και τις 2 Απριλίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Δούκας, επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής. Η επίσκεψη του κ. Δούκα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην αποστολή συμμετέχουν, εκτός από επιχειρηματίες (ο αριθμος τους αναμένεται να ξεπεράσει τους 110) και εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών (καθηγητές πανεπιστημίων, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες κ.α.).

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνει τη διοργάνωση, με μέριμνα των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, ενός επιχειρηματικού Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν Έλληνες και Αιγύπτιοι επιχειρηματίες και θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες σε σημαντικούς τομείς διμερούς συνεργασίας. Μετά το πέρας του Συνεδρίου, Αιγύπτιοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν απευθείας και να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταξύ τους συνεργασιών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο, ο κ. Δούκας αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Αιγύπτου, καθώς και με ομολόγους του υπουργούς, μεταξύ των οποίων τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου και τον υπουργό Επενδύσεων. Επίσης, στα πλαίσια της ευρύτερης ελληνο-αιγυπτιακής συνεργασίας προγραμματίζεται ομιλία του κ. Δούκα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, με θέμα «The concept of leadership through the ages».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα