Πεκίνο - Προωθείται πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΕΟΤ

Στην Κίνα ο υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 16:14

Τη σημασία του γεγονότος ότι οι Αρχές του Πεκίνου ευχαρίστησαν την Ελλάδα «με δημόσιο και σαφή λόγο», παρουσία εκατοντάδων ξένων τηλεοπτικών καναλιών και ειδησεογραφικών πρακτορείων, κατά τη σημερινή τελετή άφιξης και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην κινεζική πρωτεύουσα, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ ιδιαίτερα καρποφόρα υπήρξε η συνάντησή του με τον δήμαρχο του Πεκίνου Κουό Τζινλόνγκ.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Κουό Τζινλόνγκ ανέλαβε, μετά από αίτημα του κ. Σπηλιωτόπουλου, δέσμευση για την άμεση προώθηση του ορισμού μεικτής επιτροπής με στόχο την προετοιμασία πρωτοκόλλου συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τον Οργανισμό Τουρισμού του δήμου του Πεκίνου.

Ο Κινέζος αξιωματούχος ανταποκρίθηκε ακόμη στην πρόταση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης για οργάνωση, υπό την αιγίδα του υπουργείου και του δήμου του Πεκίνου, ημερίδας για tour operators, καθώς και στο να οριστεί κεντρικός πεζόδρομος στην πόλη όπου θα λάβει χώρα υπαίθρια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας για διάφορα σημεία της Ελλάδας, τον Ιούνιο.

Πρόκειται για το τρίτο σημείο στο Πεκίνο όπου θα φιλοξενηθεί, φωτογραφικά, η Ελλάδα, καθώς, χθες, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης απέσπασε τη συναίνεση του Κινέζου ομολόγου του για εκθέσεις τουριστικής φωτογραφίας επί εξάμηνο, σε τοποθεσίες δύο ιδιαίτερα πολυσύχναστων μητροπολιτικών πάρκων στην κινεζική πρωτεύουσα.

Αύριο ο ¶ρης Σπηλιωτόπουλος θα εγκαινιάσει στο Ελληνικό Σπίτι έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Γνωρίζοντας την Ελλάδα: Διαδρομές σε ένα μαγικό τοπίο - Οψεις της Σύγχρονης Ελληνικής Ζωγραφικής». Στη συνέχεια, θα παραστεί σε προβολή των έργων εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με θέμα «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία και Ιστορίες των Ολυμπιακών Αγώνων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα