Γ. Αλογοσκούφης για ΟΤΕ: Διασφαλίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα

«Φοβικά σύνδρομα κάθε φορά που γίνεται μία μεγάλη αποκρατικοποίηση»
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 16:18

Για φοβικά σύνδρομα που εκδηλώνονται κάθε φορά που γίνεται μία μεγάλη αποκρατικοποίηση, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας σε εκδήλωση του economia Business Tank με θέμα: «ο ΣΕΒ και οι δομές της ελληνικής οικονομίας». Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του ΟΤΕ, ο υπουργός υπογράμμισε πως διασφαλίζονται τόσο τα εθνικά όσο και τα πολιτικά μας συμφέροντα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει ως μια προστατευόμενη οικονομία, παρατήρησε ο κ. Αλογοσκούφης, καλώντας όλους να προσαρμοστούν στο καθεστώς της εξωστρέφειας που πλέον χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, μίλησε για «φοβικά σύνδρομα» που εκδηλώνονται κάθε φορά που επιχειρείται μια μεγάλη εισαγωγή κεφαλαίων στην Ελλάδα, η οποία οδηγεί σε μετασχηματισμό την ελληνική οικονομία, όπως επίσης κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη αποκρατικοποίηση ή επιχειρείται μια σημαντική στρατηγική συμμαχία.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων, ο κ.Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά και έφερε ως παράδειγμα τα πεπραγμένα στο χώρο των τραπεζών, όπως όπως είπε, επιτεύχθηκε η αύξηση του ανταγωνισμού προς όφελος των επιχειρήσεων και των πελατών.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι επιδιώκεται στρατηγική συμμαχία με ένα σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Ήδη πρόσθεσε, έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom για την υπογραφή συμφωνίας μετόχων που θα εξασφαλίζει ένα ισορροπημένο διοικητικό σχήμα, ενώ, όπως επεσήμανε, με τη συνεργασία αυτή επιδιώκεται η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. «Επιχειρούμε να διασφαλίσουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία, και τα εθνικά και τα πολιτικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

Εξάλλου, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι με το κυβερνητικό πρόγραμμα προωθούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «προτιμά να είναι χρήσιμη παρά ευχάριστη». «Κάθε μέρα προχωρούμε ένα βήμα μπροστά, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει προτάσεις και το θάρρος να τις υλοποιεί.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαρθρωτικές αδυναμίες στην οικονομία της χώρας, με το Δημόσιο, όπως είπε, να παραμένει ο μεγάλος ασθενής και έτσι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, χρειάζεται ακόμη προσπάθεια για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η επόμενη πρωτοβουλία της κυβέρνησης αφορά στην ενίσχυση της διαφάνειας σε δημόσιους οργανισμούς, σε δημόσια νοσοκομεία, σε δημόσια ταμεία, σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα