M. Bρετανία: Παγκόσμια αντίδραση στη χρηματοπιστωτική κρίση

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 17:48

Τη βούλησή να συνεργαστεί στενότερα με τις ΗΠΑ, αλλά και με άλλους εταίρους στην κατεύθυνση της χάραξης μιας κοινής πολιτικής για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εξέφρασε η βρετανική κυβέρνηση, εν όψει των συναντήσεων του G7, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον επόμενο μήνα.

«Είναι ξεκάθαρη η άποψή μας, θέλουμε να συνεργαστούμε στενότερα με τις ΗΠΑ και τους άλλους βασικούς διεθνείς εταίρους μας σε ό,τι αφορά τον παγκόσμιο οικονομικό κυκλώνα. Πρόκειται για παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί μια παγκόσμια αντίδραση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους εκπροσώπους Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έχει ήδη δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας -με στελέχη από τα δύο κράτη- με στόχο το σχεδιασμό της καλύτερης τακτικής για την απώθηση του κυκλώνα που υφίσταται η παγκόσμια οικονομία τους τελευταίους μήνες, ο οποίος έχει αυξήσει τις πιθανότητες επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης -σε διεθνές επίπεδο- κατά το τρέχον έτος.

Η ομάδα των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά κρατών (G7), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα έχουν προγραμματίσει συνόδους μέσα στον Απρίλιο.

Εξάλλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Μέρβιν Κίνγκ δήλωσε σήμερα πως είναι πιθανό οι τράπεζες να χρειάζονται σε μακροπρόθεσμο επίπεδο «να κρατούν μεγαλύτερο κεφάλαιο και μια μεγαλύτερη ποσότητα περιουσιακών στοιχείων σε ρευστό, απ' ό,τι μέχρι τώρα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα