Κατσέλης: Αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, ζημίες για το 2007

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 10:13
UPD:10:17

Αύξηση 4,4% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Κατσέλη το 2007 και διαμορφώθηκε στα 56,9 εκατ. ευρώ από 54,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2006. Σύμφωνα με την εταιρεία, στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλαν η έμφαση που δόθηκε στη νέα κατηγορία προϊόντων "Κατσέλης Σύμμαχος Υγείας" και η δυναμική του ισχυρού εμπορικού δικτύου της εταιρείας πανελλαδικά.

Την ίδια περίοδο, τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 7,130 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,903 εκατ. ευρώ το 2006.

Σε σχετική ανακοίνωση της Κατσέλης, επισημαίνεται πως η νέα διοίκηση του ομίλου έχει αποφασίσει από τα μέσα της προηγούμενης χρήσης την χάραξη νέας στρατηγικής, εστιάζοντας πρώτα στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα, και ακολούθως στην υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης, που στόχο έχει να εδραιώσει τον όμιλο ως τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή του κλάδου.

«Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν αλλά και συνεχίζονται να πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των βασικών αρχών της στρατηγικής της νέας Διοίκησης για αναδιοργάνωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας της καθώς και για την καθιέρωση διαδικασιών ως βάση για την ανάπτυξη της δραστηριότητας της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», επισημαίνει η εταιρεία.

Όπως τονίζει, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ως άνω αναδιοργάνωσης του ομίλου.

Για το 2008, ο όμιλος Κατσέλη στοχεύει σε σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων με επάνοδο στην κερδοφορία, με επικέντρωση στην αναδιάρθρωση της προϊόντικής γκάμας και τον σχεδιασμό νέων πρωτοποριακών προϊόντων. Παράλληλα, ολοκληρώνονται σημαντικές επενδύσεις στις παραγωγικές εγκαταστάσεις στα πλαίσια εγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος από το ΥΠΑΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα