Προς συγχώνευση οι Δίας ΑΕΕΧ, Global ΑΕΕΧ

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 11:34
UPD:11:35

Σε συγχώνευση συμφώνησαν να προχωρήσουν οι εταιρείες Δίας ΑΕΕΧ και Global ΑΕΕΧ, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, κατά τις συνεδριάσεις τους στις 31.03.2008.

Ημερομηνία μετασχηματισμού ορίστηκε η 31.03.2008. Παράλληλα, αποφασίστηκε να προταθούν προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δυο εταιρειών ως σχέσεις ανταλλαγής οι ακόλουθες: Μια νέα ονομαστική μετοχή της Δίας για κάθε μία παλαιά μετοχή της Δίας και 3,64 νέες ονομαστικές μετοχές της Δίας για κάθε μία παλαιά μετοχή της Global.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη συγχώνευση αυτή αναμένεται να προκύψουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους μετόχους των δύο εταιρειών.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Α.Ε.Ε.Χ. στην Ελλάδα με συνολική καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της τάξης των 147,5 εκατ. ευρώ. «To γεγονός αυτό εξασφαλίζει στη νέα εταιρεία μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από την εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα, δυνατότητα παράλληλης εισαγωγής σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα των μετοχών και σημαντικές οικονομίες κλίμακας», σημειώνεται.

Επιπλέον, μέσα στο πλαίσιο του διευρυμένου επενδυτικού σχήματος, αναμένεται ο περιορισμός του υψηλού discount των χρηματιστηριακών τιμών σε σχέση με τις εσωτερικές αξίες των μετοχών των δυο εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα