Κεραμεία Αλλατίνη: Ενέργειες για έξοδο από την επιτήρηση

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 13:22

Τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να αναστρέψει τα αρνητικά αποτελέσματά της και να εξέλθει από το καθεστώς της επιτήρησης – όπου βρίσκεται με την από 6/3/2003 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ – γνωστοποίησε η Κεραμεία Αλλατίνη.

Αναλυτικά, η εταιρεία προχώρησε, καταρχάς, στον επανασχεδιασμό της αξιοποίησης των δύο επιχειρηματικών της κλάδων, με σκοπό την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 7/2/2007. Όπως υποστηρίζει, με την απόσχιση θα επιδιωχθεί η αξιοποίηση του βιομηχανικού κλάδου είτε αυτοδυνάμως είτε σε συνεργασία με άλλη ομοειδή επιχείρηση.

Παράλληλα, προετοιμάζεται για την αξιοποίηση της αστικής ακίνητης περιουσίας της, δηλαδή την αξιοποίηση των εντός πόλεως Θεσσαλονίκης μεγάλων ιδιόκτητων οικοπέδων αυτής. Συγκεκριμένα, στοχεύει στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου, επιφάνειας κατ' ελάχιστο 30.000 τ.μ., με δυνατότητα να φτάσει έως 60.000 τ.μ. Το εμπορικό κέντρο θα συγκεντρώσει επώνυμες εταιρείες λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών σε ένα υπέρ-τοπικού χαρακτήρα επιχειρηματικό χώρο, επισημαίνει η Κεραμεία Αλλατίνη.

Επίσης, προχώρησε στη δημιουργία εταιρείας με σκοπό τη δημιουργία και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 3 MW , πραγματοποιώντας την είσοδό της στον τομέα της ενέργειας. Πρόκειται για επένδυση ύψους έως 17 εκατ. Ευρώ και θα πραγματοποιηθεί στο οικόπεδο της εταιρείας στον ¶γιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η εταιρεία θα συνεχίσει το πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών της δαπανών και έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τα έξοδα Διοίκησης και Διάθεσης κατά 30 % έναντι του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα