Toyota, Honda, Nissan: Χαμηλότερες πωλήσεις τον Μάρτιο στις ΗΠΑ

Εξ αιτίας της αύξησης της βενζίνης σε επίπεδα ρεκόρ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 08:05

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις πραγματοποίησαν στις ΗΠΑ τον Μάρτιο οι τρείς μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ασίας, Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. και Nissan Motor Co., καθώς ο περιορισμός των πιστώσεων και οι τιμές της βενζίνης σε επίπεδα ρεκόρ είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης για αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις της Toyota μειώθηκαν 10,3%, τέταρτη μηνιαία πτώση στη σειρά, ενώ της Honda υποχώρησαν 3,2% και της Nissan κατά 3,8%, σύμφωνα με τις χθεσινές ξεχωριστές ανακοινώσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μεταξύ των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις της General Motors Corp. μειώθηκαν 19%, της Ford Motor Co. κατά 14% και της Chrysler LLC υποχώρησαν σε ποσοστό 19%. Οι ετήσιες πωλήσεις του κλάδου για τον Μάρτιο μειώθηκαν στα 15,1 εκατ. οχήματα και ελαφρά φορτηγά από 16,3 εκατ. οχήματα πριν από ένα έτος. Αυτές ήταν οι χαμηλότερες πωλήσεις από τον Οκτώβριο του 2005.

Οι μετοχές της Toyota σημείωσαν άνοδο 4,2% φθάνοντας στα 5.230 γιέν στις 12:48 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, καθώς το αδύναμο γιέν βοήθησε τους εξαγωγείς. Οι μετοχές της Honda αναρριχήθηκαν 6,7% φθάνοντας στα 3.090 γιέν και της Nissan αναρριχήθηκαν 6,7%, φθάνοντας στα 875 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα