Ρουμανία: Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 09:43

Η ετήσια παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι σε θέση να προσεγγίσει το επίπεδο των 171 Twh to 2020, έναντι 53 Twh το 2005, υπό την προϋπόθεση πως στον κλάδο θα πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Ενεργειακών Πόρων της Ρουμανίας, κ. Jean Constantinescu, σύμφωνα με τον οποίον η παραγωγή ενέργειας από υδατοπτώσεις θα μπορούσε να διπλασιαστεί έως το 2020 προσεγγίζοντας το επίπεδο των 40 – 44 Twh, ενώ η ενέργεια που παράγεται από τη χρήση βιομάζας θα μπορούσε να αυξηθεί από 32,2 Twh σε 88 Twh κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας να μπορούσε να ανέλθει σε 23 Twh, υπό την προϋπόθεση πως θα κατασκευαστούν υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα μικρές μονάδες παραγωγής ενέργειας από την καύση φυσικού αερίου, έτσι ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγής ενέργειας σε περίπτωση διακοπής των ανέμων, υποστήριξε ο κ. Constantinescu, προσθέτοντας ωστόσο πως η ενεργειακή στρατηγική της χώρας δεν περιλαμβάνει τέτοιες συσχετίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ένωση Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ρουμανίας και η εταιρεία SC Power Advisors SRL το ποσοστό των προμηθευτών που εμπιστεύεται την εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται μόλις στο 49,4% του συνόλου.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα